Dirigenten

onze dirigenten 2

 

Marcela Obermeister-Shasha is geboren in Argentinië. Na haar studie aan het conservatorium van Buenos Aires, waar zij lessen volgde bij Vivian Tabbush en Marcelo Silberleib, volgde zij een opleiding koordirectie aan de Rubin Academy in Tel Aviv bij Avner Itai. Sinds 1994 werkt zij al met nationaal bekende kinder- en jeugdkoren.

Van 2000 tot 2002 studeerde zij koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Marcela leidt onder meer het Sjir Chadasj Koor van de LJG in Amsterdam. Daarnaast leidt ze het Koor Diplomatiek (Ministerie van Buitenlandse Zaken), het koor van de Raad van State en het koor esGROOT in Den Haag.

 

 

 

Oz Shasha, de echtgenoot van Marcela, verzorgt elk seizoen enkele repetities waarop extra aandacht wordt besteed aan stemvorming.

Oz is geboren in Kfar Saba, Israël. Hij volgde zijn opleiding zang en koordirectie aan de Rubin Academy of Music en een studie BA Muziekwetenschap aan de Universiteit van Tel Aviv. Sindsdien werkt en zingt hij als solist bij verschillende koren en muziekgezelschappen.

Vanaf 2000 volgde Oz een opleiding klassieke solozang (counter tenor) bij het Koninklijke Conservatorium Den Haag. Hij was een aantal jaren dirigent van Rénanim Amsterdam (voordat dit koor weer samenging met Utrecht), is dirigent van koor “Zingen voor je leven” en vrouwenkoor “Raadhuis”, beide in Den Haag en is ook zangpedagoog.