Het einde van dit seizoen is in de vorm van een speciale repetitie gehouden. We wilden eigenlijk een mini-concert houden maar door allerlei gebeurtenissen kon dit niet doorgaan. Nu hebben we de laatste repetitieavond gehouden: een openbare repetitie, die kon worden bijgewoond door familie, vrienden etc. van de koorleden. Dit was op donderdagavond 19 juni l.l. in de Makariazaal van LJG. Marcela memoreerde de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en bedankte de koorleden voor hun inzet en vertrouwen.

Het eerste deel van de repetitie werd er gewoon gerepeteerd in het bijzijn van onze gasten; het repertoire van de aanstaande mini-renania in Brussel (op 2 en 3 juli a.s.) werd deels gerepeteerd. Daarna werd het een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Tijdens de repetitie memoreerde Lizzy (voorzitter) het ontstaan van Renanim. Het koor bestond vorig jaar 15 jaar maar door corona is er niets aan gedaan. Nadine Gorin, een van de oprichtsters, werd in het zonnetje gezet en kreeg uit handen van Lizzy Kukenheim een oorkonde en werd daarmee erelid van ons koor. Zij was zichtbaar verrast en vereerd!

 

 

 

 

Ook het jubileumconcert staat weer op de agenda: er komen concerten in Amsterdam (25 maart 2023) en in Den Haag (1 april 2023). Inmiddels wordt er gerepeteerd voor het concert en er zijn data gepland voor gezamenlijke repetities (alle koren) en repetities met het orkest. De jubileumgroep is druk bezig met alle voorbereidingen.

VIDEO: SJALOM )

Gezongen door Marcela Obermeister met familie

 

Op 17 november 2019. hebben wij een concert gegeven bij de Stichting Kleinoot in Duivendrecht, in De Kleine Kerk. Het was een aangepaste versie van ons concert Licht en Donker zoals we dat hebben uitgevoerd in december vorig jaar. Het was een bijzonder fijn concert in een intieme setting. Bekende en minder bekende liederen werden afgewisseld met intermezzi. Een geslaagde middag!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Duivendrecht-17112019.jpg
De bronafbeelding bekijken

Renania Parijs

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 nam ons koor deel aan de 21e Renania in Parijs.

De deelnemende koren waren: Renanim Brussel, Renanim Dijon, Renanim Kolot Paris, Renanim Paris 12, Renanim Nantes, Renanim Nice en ons koor (Nederland). De dirigenten waren Thomas MacFarlane (Kolot-Paris), Long Cheng (Paris 12), Catharine Jarry (Nantes), Avner Soudry (Nice) en Marcela Obermeister-Shasha (Nederland).

Wij repeteerden en traden op in Salle Jean-Paul Goude in de wijk Saint-Mandé. Zaterdagmiddag iets na twee uur begon de repetitie die tot bijna 8 uur ’s avonds duurde. Het was er warm en de repetitie was vermoeiend! Gelukkig waren er korte pauzes en er waren voldoende lekkernijen, frisdrank en water. Na de repetitie togen we gezamenlijk naar De Brasserie 1991 voor een gezellig dZondagochtend om tien uur was iedereen weer present in de zaal. Na een korte generale repetitie was er tijd voor ontspanning en er was een uitstekende lunch met wijn en frisdrank. Om 5 uur begon het concert. Er was veel publiek, de zaal zat vol! Zelfs na aanvang van het concert kwamen er nog mensen binnen. Het was een prima concert dat werd afgesloten met Shir Lashalom als uitsmijter. Avner kreeg het publiek met speels gemak op de vloer om te dansen en mee te zingen. Een geslaagde uitvoering!

Op deze foto zien we Marcela in actie:

Ondanks alle vermoeienissen een geslaagd evenement waar we met plezier op terug kijken! Avner kondigde aan dat volgend jaar de mini-Renania in Dijon plaats vindt, en de grote Renania in Nantes. Helaas gaat dit niet meer door wegens het corona-virus.

 

Op zondag 2 december 2018 heeft ons koor haar jaarlijkse concert gegeven.
Dit was in de Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM, Amsterdam. 

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams fonds voor de Kunst.
 


Op zondag 11 maart zong Rénanim weer mee tijdens het Joods Korenfestival van de LJG in Amsterdam.