2020: een jaar om naar uit te zien!

In 2020 nemen wij deel aan twee Renania: een mini-Renania in Dijon en een groot Renania in Nantes. Dit werd aangekondigd door Avner Soudry (oprichter Renanim Internationaal en dirigent van Renanim Nice) tijdens de Renania in Parijs in mei l.l. De data zijn nog niet bekend.

En verder wacht ons een groots gebeuren: het jubileumconcert van onze dirigente Marcela Obermeister-Shasha ter gelegenheid van haar 25-jarige jubileum als dirigent! Het jubileum wordt als project uitgevoerd door delegaties van de koren Renanim Nederland, Sjier-Chadasj (Amsterdam) en Es-groot (Den Haag). Het concert bestaat uit een gezamenlijk deel (de drie koren, aangevuld met projectzangers) met begeleiding van een orkest waarbij Psalm 42 van Mendelssohn wordt gezongen, en de drie koren afzonderlijk met eigen werk. Zoals het er nu uitziet komen er twee concerten: een in Amsterdam en een in Den Haag. De data liggen nog niet vast maar zijn waarschijnlijk 21 maart 2020 voor Amsterdam en 28 maart of 4 april voor Den Haag. Ook de locaties liggen nog niet vast maar er zijn opties voor beide concerten. Zodra er meer informatie is komt het op deze website te staan.

================================================================

================================================================

================================================================

Ons koor is uitgenodigd door de Stichting Kleinoot in Duivendrecht om te komen zingen. Dit zal dan plaatsvinden in De Kleine Kerk. Het wordt ons concert licht en donker zoals we dat hebben uitgevoerd in december vorig jaar. De datum is 17 november 2019, 15.00 uur.

==================================================================

==================================================================

De bronafbeelding bekijken

Renania Parijs

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 nam ons koor deel aan de 21e Renania in Parijs.

De deelnemende koren waren: Renanim Brussel, Renanim Dijon, Renanim Kolot Paris, Renanim Paris 12, Renanim Nantes, Renanim Nice en ons koor (Nederland). De dirigenten waren Thomas MacFarlane (Kolot-Paris), Long Cheng (Paris 12), Catharine Jarry (Nantes), Avner Soudry (Nice) en Marcela Obermeister-Shasha (Nederland).

Wij repeteerden en traden op in Salle Jean-Paul Goude in de wijk Saint-Mandé. Zaterdagmiddag iets na twee uur begon de repetitie die tot bijna 8 uur ’s avonds duurde. Het was er warm en de repetitie was vermoeiend! Gelukkig waren er korte pauzes en er waren voldoende lekkernijen, frisdrank en water. Na de repetitie togen we gezamenlijk naar De Brasserie 1991 voor een diner. Helaas viel dat niet bij iedereen goed, bleek de volgende dag.

……………………………………………………………………………………………………..

Zondagochtend om tien uur was iedereen weer present in de zaal. Na een korte generale repetitie was er tijd voor ontspanning en er was een uitstekende lunch met wijn en frisdrank. Om 5 uur begon het concert. Er was veel publiek, de zaal zat vol! Zelfs na aanvang van het concert kwamen er nog mensen binnen. Het was een prima concert dat werd afgesloten met Shir Lashalom als uitsmijter. Avner kreeg het publiek met speels gemak op de vloer om te dansen en mee te zingen. Een geslaagde uitvoering!

Op deze foto zien we Marcela in actie:

Ondanks alle vermoeienissen een geslaagd evenement waar we met plezier op terug kijken! Avner kondigde aan dat volgend jaar de mini-Renania in Dijon is, en de grote Renania in Nantes. Wij kijken ernaar uit!

=======================================================

=======================================================

=======================================================

Op zondag 2 december 2018 heeft ons koor haar jaarlijkse concert gegeven.
Dit was in de Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM, Amsterdam. Meer informatie volgt!

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams fonds voor de Kunst.
 


Op zondag 11 maart zong Rénanim weer mee tijdens het Joods Korenfestival van de LJG in Amsterdam.