VIDEO: SJALOM ALEICHEM

Gezongen door Marcela Obermeister met familie

================================================================

CONCERTEN 21 MAART 2020 EN 4 APRIL 2020 AFGELAST!!

De jubileumconcerten van 21 maart 2020 (Amsterdam) en 4 april 2020 (Den Haag) konden helaas niet doorgaan wegens het corona-virus. Dit was een enorme teleurstelling voor Marcela, de deelnemende koren en het orkest. Het is de bedoeling om de concerten op een latere datum te geven; er wordt gedacht aan januari/februari 2021. De verkochte kaartjes blijven geldig.

De mini-Renania in Dijon op 22 en 23 februari l.l. is door een aantal koorleden bezocht. Er was veel publiek en iedereen vond het een fijn weekend. Voor herhaling vatbaar!

De grote Renania in Nantes op 4 en 5 juli is eveneens afgelast.

================================================================

Dit is de officiële poster van het jubileumconcert!

Op zaterdag 27 maart l.l. hebben we voor het eerst gerepeteerd met het orkest en de sopraan. Een spannende gebeurtenis waar iedereen naar uitkeek!

De repetitie was in revalidatie- en verpleeghuis Vreugdehof te Amsterdam, de thuisbasis van het orkest. Zingen met begeleiding van een orkest is een aparte ervaring! Er waren de nodige aandachtspunten maar in het algemeen ging het erg goed. De sopraan, Phoebe Kirrage uit Engeland, was een verrassing en Marcela was een waardige dirigent. Deze repetitie gaf hoop voor een goed concert. We begonnen om 10 uur en om 3 uur mochten de koren vertrekken. Een vermoeiende maar geslaagde repetitie. Marcela ging nog verder met het orkest. Er zijn vele foto’s gemaakt; hier zijn er een paar.

============================================================

Op 17 november 2019. hebben wij een concert gegeven bij de Stichting Kleinoot in Duivendrecht, in De Kleine Kerk. Het was een aangepaste versie van ons concert Licht en Donker zoals we dat hebben uitgevoerd in december vorig jaar. Het was een bijzonder fijn concert in een intieme setting. Bekende en minder bekende liederen werden afgewisseld met intermezzi. Een geslaagde middag!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Duivendrecht-17112019.jpg

==================================================================

========== ========================================================

De bronafbeelding bekijken

Renania Parijs

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 nam ons koor deel aan de 21e Renania in Parijs.

De deelnemende koren waren: Renanim Brussel, Renanim Dijon, Renanim Kolot Paris, Renanim Paris 12, Renanim Nantes, Renanim Nice en ons koor (Nederland). De dirigenten waren Thomas MacFarlane (Kolot-Paris), Long Cheng (Paris 12), Catharine Jarry (Nantes), Avner Soudry (Nice) en Marcela Obermeister-Shasha (Nederland).

Wij repeteerden en traden op in Salle Jean-Paul Goude in de wijk Saint-Mandé. Zaterdagmiddag iets na twee uur begon de repetitie die tot bijna 8 uur ’s avonds duurde. Het was er warm en de repetitie was vermoeiend! Gelukkig waren er korte pauzes en er waren voldoende lekkernijen, frisdrank en water. Na de repetitie togen we gezamenlijk naar De Brasserie 1991 voor een gezellig diner.

……………………………………………………………………………………………………..

Zondagochtend om tien uur was iedereen weer present in de zaal. Na een korte generale repetitie was er tijd voor ontspanning en er was een uitstekende lunch met wijn en frisdrank. Om 5 uur begon het concert. Er was veel publiek, de zaal zat vol! Zelfs na aanvang van het concert kwamen er nog mensen binnen. Het was een prima concert dat werd afgesloten met Shir Lashalom als uitsmijter. Avner kreeg het publiek met speels gemak op de vloer om te dansen en mee te zingen. Een geslaagde uitvoering!

Op deze foto zien we Marcela in actie:

Ondanks alle vermoeienissen een geslaagd evenement waar we met plezier op terug kijken! Avner kondigde aan dat volgend jaar de mini-Renania in Dijon is, en de grote Renania in Nantes. Helaas gaat dit niet meer door wegens het corona-virus.

=======================================================

=======================================================

=======================================================

Op zondag 2 december 2018 heeft ons koor haar jaarlijkse concert gegeven.
Dit was in de Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM, Amsterdam. Meer informatie volgt!

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams fonds voor de Kunst.
 


Op zondag 11 maart zong Rénanim weer mee tijdens het Joods Korenfestival van de LJG in Amsterdam.