In 2020 is de mini-Renania in Dijon op 22 en 23 februari. De grote Renania is in Nantes op 4 en 5 juli. Dit betekent dat wij dit jaar geen grote Renania organiseren in Amsterdam; wij doen dit in 2021.

================================================================

Dit is de officiële poster van het jubileumconcert!

Het jubileumconcert van onze dirigente Marcela Obermeister-Shasha ter gelegenheid van haar 25-jarige jubileum als dirigent neemt vorm aan. De komende maanden wordt er druk gerepeteerd. Afgelopen zondag (1 december) was de eerste gezamenlijke repetitie in LJG Amsterdam. Nu was goed te zien hoeveel mensen dit zijn! De repetitie ging prima. Uiteraard moet het nodige verbeterd worden maar we hebben nog meer gezamenlijke repetities, en er komen ook repetities met het orkest. De data en de locaties van de concerten staan vast: het concert in Amsterdam is op 21 maart 2020 in de Zuiderkerk, aanvang 20.15 uur; het concert in Den Haag is een week later, op 4 april 2020 in het Kon. Conservatorium, aanvang eveneens 20.15 uur. Kaarten zijn online te bestellen op het adres dat op de poster staat.

================================================================

================================================================

================================================================

Op 17 november l.l. hebben wij een concert gegeven bij de Stichting Kleinoot in Duivendrecht, in De Kleine Kerk. Het was een aangepaste versie van ons concert Licht en Donker zoals we dat hebben uitgevoerd in december vorig jaar. Het was een bijzonder fijn concert in een intieme setting. Bekende en minder bekende liederen werden afgewisseld met intermezzi. Een geslaagde middag!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Duivendrecht-17112019.jpg

==================================================================

========== ========================================================

De bronafbeelding bekijken

Renania Parijs

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 nam ons koor deel aan de 21e Renania in Parijs.

De deelnemende koren waren: Renanim Brussel, Renanim Dijon, Renanim Kolot Paris, Renanim Paris 12, Renanim Nantes, Renanim Nice en ons koor (Nederland). De dirigenten waren Thomas MacFarlane (Kolot-Paris), Long Cheng (Paris 12), Catharine Jarry (Nantes), Avner Soudry (Nice) en Marcela Obermeister-Shasha (Nederland).

Wij repeteerden en traden op in Salle Jean-Paul Goude in de wijk Saint-Mandé. Zaterdagmiddag iets na twee uur begon de repetitie die tot bijna 8 uur ’s avonds duurde. Het was er warm en de repetitie was vermoeiend! Gelukkig waren er korte pauzes en er waren voldoende lekkernijen, frisdrank en water. Na de repetitie togen we gezamenlijk naar De Brasserie 1991 voor een diner. Helaas viel dat niet bij iedereen goed, bleek de volgende dag.

……………………………………………………………………………………………………..

Zondagochtend om tien uur was iedereen weer present in de zaal. Na een korte generale repetitie was er tijd voor ontspanning en er was een uitstekende lunch met wijn en frisdrank. Om 5 uur begon het concert. Er was veel publiek, de zaal zat vol! Zelfs na aanvang van het concert kwamen er nog mensen binnen. Het was een prima concert dat werd afgesloten met Shir Lashalom als uitsmijter. Avner kreeg het publiek met speels gemak op de vloer om te dansen en mee te zingen. Een geslaagde uitvoering!

Op deze foto zien we Marcela in actie:

Ondanks alle vermoeienissen een geslaagd evenement waar we met plezier op terug kijken! Avner kondigde aan dat volgend jaar de mini-Renania in Dijon is, en de grote Renania in Nantes. Wij kijken ernaar uit!

=======================================================

=======================================================

=======================================================

Op zondag 2 december 2018 heeft ons koor haar jaarlijkse concert gegeven.
Dit was in de Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM, Amsterdam. Meer informatie volgt!

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams fonds voor de Kunst.
 


Op zondag 11 maart zong Rénanim weer mee tijdens het Joods Korenfestival van de LJG in Amsterdam.