2017


Op 26 november 2017 gaven wij in de grote zaal van de LJG Amsterdam weer   ons jaarlijkse concert…
 
Op het programma stonden psalmen van Salamone Rossi uit het zestiende-eeuwse Italië, van Louis Lewandowksi uit het negentiende-eeuwse Berlijn, een lied uit de chassidische traditie en populaire liedjes van bekende Israëlische componisten en singer-songwriters zoals Paul Ben Haïm, Mordechai Zeïra en Naomi Shemer.
Vier instrumentaal begeleide intermezzi van muzikale koorleden zorgden voor afwisseling van de a capella gezongen liederen.

 

 

 
 

De opkomst van ons publiek was boven verwachting en veel bezoekers lieten weten genoten te hebben van de vrolijke en gezellige sfeer tijdens de middag en van de baksels van enkele van onze koorleden.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
 

 

Korenfestival in St.Petersburg, juli 2017

Van 5 tot en met 10 juli verbleef een grote delegatie van Rénanim Frankrijk, Brussel en Amsterdam/Utrecht in St.Petersburg om deel te nemen aan een Europees Joods korenfestival.

 

 

Renania Amsterdam

In het weekend van 27 en 28 mei vond de jaarlijkse grote Rénania plaats, ditmaal gehouden in het Vossius Gymnasium in Amsterdam Zuid. Samen met koren uit Frankrijk en Brussel namen we ons repertoire door, als voorbereiding op het korenfestival in St. Petersburg. Het was een hartverwarmend samenzijn met de vele Franse en Brusselse Rénanimleden en de deelnemers waren vol lof over de beide dirigenten, Avner Soudry en Marcela Obermeister-Shasha die ditmaal ook de muzikale leiding had.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 26 maart leverde Rénanim weer een bijdrage aan het programma van het jaarlijkse korenfestival van de LJG in Amsterdam.

 

Renania in Nantes

 

 

 

In het weekend van 18 en 19 maart 2017 vond een Rénania (bijeenkomst van meerdere Rénanim-koren) plaats in Nantes, Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook in het restaurant weet dirigent Avner Soudry zijn koorleden tot optreden te bewegen (bij het vertolken van de menukaart…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korenfestival Paradiso

Op zaterdag 14 januari j.l. gaf Rénanim tijdens het korenfestival in Paradiso, Amsterdam, een optreden van 15 minuten in de Kleine Zaal.