Steun aan Oekraïne

Op 3 maart 2022 hebben leden van diverse koren, waaronder Rénanim, gezamelijk het Oekraïense volkslied gezongen ter ondersteuning van de Oekraïeners als protest tegen de inval van de Russen. Op Youtube staat de video opname.

Een week later, op 10 maart, een benefietconcert voor hetzelfde doel.

pastedGraphic.png

Het einde van seizoen 19 juni 2021 is een speciale repetitie geworden. Het werd een openbare repetitie, dus met publiek.             

Tijdens de repetitie memoreerde Lizzy (voorzitter) het ontstaan van Renanim. Het koor bestond vorig jaar 15 jaar. Nadine Gorin, een van de oprichtsters, werd in het zonnetje gezet en kreeg uit handen van Lizzy Kukenheim een oorkonde en werd daarmee erelid van ons koor.

Hieronder enkele foto’s uit 2019/2020 van repetities voor het jubileumconcert, dat uiteindelijk pas 3 jaar later kon worden uitgevoerd, oorzaak Corona!

Jaarlijks concert 2019

Op 17 november 2019. hebben wij een concert gegeven bij de Stichting Kleinoot in Duivendrecht, in De Kleine Kerk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Duivendrecht-17112019.jpg

De 21e Renania in Parijs

15 en 16 juni 2019

Marcela in actie

                                                                           

       Jaarlijks concert 2 december 2018              

In de Uilenburgersjoel Amsterdam. 

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams fonds voor de Kunst.

Joods Korenfestival van de LJG            

                 Zondag 11 maart 2018                        

Rénanim jaarlijks concert

26 november 2017

Op het programma stonden psalmen van Salamone Rossi uit het zestiende-eeuwse Italië, van Louis Lewandowksi uit het negentiende-eeuwse Berlijn, een lied uit de chassidische traditie en populaire liedjes van bekende Israëlische componisten en singer-songwriters zoals Paul Ben Haïm, Mordechai Zeïra en Naomi Shemer.
Vier instrumentaal begeleide intermezzi van muzikale koorleden zorgden voor afwisseling van de a capella gezongen liederen.

De opkomst van ons publiek was boven verwachting en veel bezoekers lieten weten genoten te hebben van de vrolijke en gezellige sfeer tijdens de middag en van de optredens van enkele van onze koorleden.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Korenfestival in St.Petersburg, juli 2017

Van 5 tot en met 10 juli verbleef een grote delegatie van Rénanim Frankrijk, Brussel en Amsterdam/Utrecht in St.Petersburg om deel te nemen aan een Europees Joods korenfestival.

Renania Amsterdam

In het weekend van 27 en 28 mei vond de jaarlijkse grote Rénania plaats, ditmaal gehouden in het Vossius Gymnasium in Amsterdam Zuid. Samen met koren uit Frankrijk en Brussel namen we ons repertoire door, als voorbereiding op het korenfestival in St. Petersburg. Het was een hartverwarmend samenzijn met de vele Franse en Brusselse Rénanimleden en de deelnemers waren vol lof over de beide dirigenten, Avner Soudry en Marcela Obermeister-Shasha die ditmaal ook de muzikale leiding had.

 

 

 

 

 

 

 

Renania in Nantes

In het weekend van 18 en 19 maart 2017 vond een Rénania (bijeenkomst van meerdere Rénanim-koren) plaats in Nantes, Frankrijk.

 

Ook in het restaurant weet dirigent Avner Soudry zijn koorleden tot optreden te bewegen (bij het vertolken van de menukaart…)

Korenfestival Paradiso

Op zaterdag 14 januari 2017 gaf Rénaniem tijdens het korenfestival in Paradiso, Amsterdam, een optreden van 15 minuten in de Kleine Zaal.

            10 jaar Rénanim Jubileum Concert             

 

Op 18 december 2016 vierden wij ons 10 jarig jubileum met een geslaagd concert. Geslaagd, omdat er nog aardig wat publiek was op deze laatste zondag voor Kerst (een dag waarop half Nederland wel in een koor lijkt te zingen of naar een uitvoering komt luisteren). Maar ook omdat we onze favoriete liederen met plezier zongen, afgewisseld met enkele mooie solo’s.

Rénania Brussel

Op 18 en 19 juni vond in Brussel de jaarlijkse grote Rénania plaats voor leden van alle aangesloten koren.

Mini Rénania
Op 12 en 13 Maart 2016 namen we deel aan de Rénania in Nice, Frankrijk.

poster_joods_korenfestival_2016

Joods Korenfestival 2016

Op 3 april werd voor de tiende keer het Joods Korenfestival gehouden in de Liberaal Joodse Synagoge te Amsterdam.

 

Het Joods Korenfestival is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Al bij het eerste Joodse Korenfestival waren er veel inschrijvingen. Zowel de deelnemende koren als het publiek waren enthousiast over de goede sfeer en de opzet van het festival. Tijdens een optreden van tien minuten kunnen alle deelnemende groepen een keuze uit hun repertoire laten horen. Streven is om elk jaar ook een buitenlandse groep te laten optreden. Een gevarieerde programmering, met deelnemers van uiteenlopende leeftijden zorgt ieder jaar weer voor een afwisselende muzikale middag.

Klik hier voor een impressie.

Meezingmiddag

Zondag 6 maart 2016, Amsterdam. Onder leiding van Marcela Obermeister-Shasha werd voor belangstellenden voor de muziek van Rénanim een zogeheten scratchmiddag georganiseerd.

Sabbath Morning Service

flyer

 

Op zondag 23 Augustus 2015 werd in de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam de Service Sacré pour le Samedi Matin van Darius Milhaud uitgevoerd.

Dit concert vond eenmalig plaats op initiatief van koor Rénanim Nederland en was de afsluiting van een vijfdaagse workshop voor amateurzangers uit Frankrijk en Nederland.

De Joods-Franse componist Darius Milhaud schreef dit werk in 1947 voor koor, solist, recitant en orkest, in opdracht van de Joodse reformgemeente in San Francisco. Ook bekend als de Sabbath Morning Service is het een van de weinige klassieke werken gebaseerd op Joodse liturgie. Milhaud ging bij de compositie uit van de gebedsdienst zoals hij die kende uit de Provence.

De tekst van de liederen is in het Hebreeuws, die van de recitant in het Engels.

Joods korenfestival 2015

insjoel

Zondagmiddag 31 mei vond  het Joods Korenfestival plaats met optredens van diverse koren van Joods Nederland, zingen met Shura Lipovsky en café met koosjere hapjes.

Rénania in Dijon, Juni 2015

2015

 

 

 

 

 

 

10 jaar geleden alweer…….